Αφυγραντήρες 2019-03-14T17:40:59+02:00

Αφυγραντήρες

O αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που μπήκε έντονα στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια με σκοπό να μας προσφέρει μια ατμόσφαιρα καθαρή, απαλλαγμένη από την επιβλαβή υγρασία. Tα σπίτια που διαθέτουν αφυγραντήρα απαλλάσσονται οριστικά από τα δυσάρεστα σημάδια μούχλας στους τοίχους, τη συμπύκνωση υδρατμών στα τζάμια αλλά και τα κουφώματα. Πιο σημαντικό είναι ότι βελτιώνεται αισθητά  η υγεία των ομάδων που ταλαιπωρούνται με χρόνιες αλλεργίες και άσθμα. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με τη βασική λειτουργία του αφυγραντήρα που είναι να ισορροπεί τα επίπεδα της υγρασίας στα επιθυμητά όρια, εξασφαλίζοντας ιδανικό κλίμα.

Τέλος, ο αφυγραντήρας βοηθά σημαντικά και στη μείωση των εξόδων θέρμανσης, καθώς η μείωση της υγρασίας στον αἐρα μειώνει την αίσθηση κρύου.

Αφυγραντήρες GREE

Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Η ιδανική τιμή υγρασίας ενός χώρου ορίζεται στο 50-55%. Οποιαδήποτε τιμή πάνω από αυτήν καθιστά τη χρήση του αφυγραντήρα αναγκαία. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας ευθύνονται για πόνους στις αρθρώσεις, δυσκολία αναπνοής, έξαρση αλλεργιών που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα κ.α. Αγοράστε λοιπόν από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών ένα υγρασιόμετρο χώρου και μετρήστε την υγρασία του σπιτιού σας σε κάθε δωμάτιο. Εάν διαπιστώσετε ότι η υγρασία κυμαίνεται στο 50-55% τότε δεν χρειάζεστε αφυγραντήρα. Εάν όμως τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλότερα, απαιτείται η χρήση αφυγραντήρα. Σημαντικό είναι να μετρήσετε την υγρασία σε κάθε δωμάτιο, καθώς υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα της υγρασίας να είναι μεμονωμένο και να οφείλεται σε κακοτεχνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προμηθευτείτε έναν αφυγραντήρα μόνο για εκείνο το χώρο.

Η Gree διαθέτει τρεις σειρές αφυγραντήρα Daisy, Sunny και Petal, ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Χρειάζεστε άμεσα αφυγραντήρα όταν:

 • Παρατηρείτε σταγόνες νερού στον τοίχο ή στο ταβάνι
 • Παρατηρείτε υψηλά ποσοστά υγρασίας σε δωμάτια με ελάχιστο ή καθόλου εξαερισμό (όπως σε μπάνια χωρίς παράθυρα)
 • Μικρά μαύρα στίγματα (μούχλα) αναπτύσσονται στους τοίχους και σε περιοχές με μεγάλη υγρασία, όπως η περιοχή της μπανιέρας
 • Υπάρχει έντονη μυρωδιά μούχλας

Μερικές από τις πιο συχνές ενδείξεις που σχετίζονται με αλλεργίες και συνδέονται με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στο χώρο είναι:

 • Βουλωμένη μύτη
 • Υγρά μάτια με έντονη τάση κνησμού
 • Φτάρνισμα και δυσκολία στην αναπνοή
 • Δερματικά εξανθήματα, ερεθισμοί

Υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα από την χρήση αφυγραντήρα στο χώρο σας.

 1. Ο αφυγραντήρας μειώνει τα επίπεδα υγρασίας και κάνει τον χώρο σας λιγότερο φιλόξενο για τις αλλεργίες
 2. Δεν είναι ενοχλητικός, γιατί λειτουργεί αθόρυβα
 3. Εξαλείφει τις οσμές που προκαλούνται από την υγρασία
 4. Περιορίζει την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας στους τοίχους, στα ρούχα και τα έπιπλα
 5. Περιορίζει τους ερεθισμούς στο δέρμα και στο αναπνευστικό σύστημα, διευκολύνοντας την αναπνοή
 6. Ο περιορισμός της υγρασίας βοηθάει στο να στεγνώνουν τα ρούχα πιο γρήγορα
 7. Μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, καθώς βοηθάει το κλιματιστικό σας να λειτουργεί αποδοτικότερα. Σε περιβάλλον με αυξημένη υγρασία το κλιματιστικό δουλεύει περισσότερο για να απομακρύνει την υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση και ανάγκη επισκευής και αντικατάστασης σε συντομότερο χρονικό διάστημα

Η Gree διαθέτει τρεις σειρές αφυγραντήρα Daisy, Sunny και Petal, ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές αφυγραντήρα. Η επιλογή του κατάλληλου για εσάς εξαρτάται κυρίως από τα τετραγωνικά του χώρου που θέλετε να καλύψετε. Υπάρχουν μοντέλα με μικρή χωρητικότητα για μικρά δωμάτια αλλά και με μεγαλύτερη χωρητικότητα για μεγάλα δωμάτια, ενιαίους χώρους και υπόγεια.

Η απόκτηση αφυγραντήρα σας βοηθά να ζήσετε σε ένα πιο υγιές και ευχάριστο περιβάλλον χωρίς να ταλαιπωρείστε από αλλεργίες. Μάθετε περισσότερα για τα μοντέλα των αφυγραντήρων μας και μιλήστε με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη μας,  ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το μοντέλο του αφυγραντήρα που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Η επιλογή του μοντέλου αφυγραντήρα εξαρτάται από τα τετραγωνικά ενιαίου χώρου που χρειάζεται αφύγρανση. Παράδειγμα, εάν διαθέτετε έναν  χώρο 35 τετραγωνικών, τότε θα χρειαστεί να προμηθευτείτε το μοντέλο των 10 λίτρων. Προσοχή όμως! Τα τετραγωνικά που καλύπτει ο αφυγραντήρας αφορούν ενιαίο χώρο και όχι περισσότερα από ένα δωμάτια. Εάν για παράδειγμα θέλετε να αφυγράνετε συνολικά 70 τ.μ. σε 2 διαφορετικούς χώρους ταυτόχρονα, θα πρέπει να προμηθευτείτε δύο 10λιτρους αφυγραντήρες και όχι έναν με μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κάδο του.

Η Gree διαθέτει τρεις σειρές αφυγραντήρα Daisy, Sunny και Petal, ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Οι αφυγραντήρες της Gree είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος. Συμβουλευτείτε το φυλλάδιο τεχνικών χαρακτηριστικών των σειρών  Petal, Sunny και Daisy και ενημερωθείτε για την αναλυτική κατανάλωση ρεύματος του μοντέλου που σας ενδιαφέρει. Οι ενδείξεις αναφέρονται σε Watt, τη μονάδα μέτρησης ρεύματος και αφορούν σε ελάχιστη – μέγιστη κατανάλωση ανά ώρα.

Οι αφυγραντήρες της Gree είναι εξοπλισμένοι με ροδάκια για την εύκολη μετακίνηση σε όλους τους χώρους, ενώ παράλληλα έχει επιτευχθεί το μικρότερο δυνατό βάρος και μέγεθος σε κάθε μοντέλο. Συμβουλευθείτε το φυλλάδιο των τεχνικών χαρακτηριστικών του μοντέλου που σας ενδιαφέρει για να ενημερωθείτε για τις διαστάσεις και το βάρος.

Οι αφυγραντήρες της Gree έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν την ιδανική λύση σε όλους τους χώρους. Οι χαμηλή στάθμη θορύβου τους επιτρέπει την αδιάκοπη χρήση τους ακόμη και σε παιδικά υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκες, καθιστικά κ.α

Ναι, φυσικά, εάν μάλιστα τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο υπερβαίνουν τα ιδανικά όρια. Με τον τρόπο αυτό τα βρέφη και παιδιά απολαμβάνουν μια καθαρή ατμόσφαιρα που τα βοηθά να ξεκουράζονται καλύτερα, αφού αναπνέουν καλύτερα.